diumenge, 14 de setembre de 2008

Estat Propi, únic camí

Els esdeveniments que van sorgint aquests dies, i a una velocitat de tgv, fan que opinions que tenies, i deies que amb els anys et donarien la raó , ara amb qüestió de dies ja t'han passat per sobre.
El TC es carrega la consulta popular no vinculant del Lehendakari Ibarretxe. El conseller Ausàs, ja comença a témer que això pugui repercutir en la llei que està desenvolupament des de el govern.
Queda clara la estratègia de l'estat espanyol, i no és altre que la de pactar els temes d'estat amb el PP.
Objectiu, els nacionalismes perifèrics. La maquinaria estatal amb la connivència de la dreta feixista espanyola del PP, intentaran de totes, totes, carregar-se a Ibarretxe, enfrontant-lo amb el sí del mateix PNB. I el següent o millor dit, en paral·lel, serà la retallada més que cantada de l'estatutet català. Ens podem quedar ben primets, després de passar pel segón ribot espanyol.
Però sembla que hi ha cada vegada més moviment de la gent del País.
Fins hi tot, editorials com la de l'Avui, parlen sense embuts de que potser ja n'hi ha prou.
La societat surt al carrer demanant estat propi, i després de tot el que s'està veient aquesta societat creixerà com l'espuma. Ja hi ha gent que diu, que la disminució de senyeres al balcó és directament proporcional a l'aparició d'estelades als mateixos llocs.
S'engegan campanyes per demanar el dret a l'autodeterminació a Brusel·les.
També per convocar consultes des de els Ajuntaments.
Èxit de la campanya de la Comissió del centenari de l'estelada...

Tot això està molt bé però encara no és per tirar coets, el que queda clar és que haurem d'acabar tallant amb l'estat espanyol molt més aviat del que ens imaginem. Aquells que volem la independència abans del famós 2014, se'ns presenta una sèrie de fets que pot fer que realment pugui ser així.
Darrera la retallada de l'estatutet ha de venir el fracàs d'aconseguir un bon finançament, resultat cantat, per si algú encara no ho té clar.Tot això sota un entorn de crisi econòmica, que han i estan patint les classes més populars.
Tenim un estat i està en contra nostre, per tant, hem de preparar a la societat per un conflicte obert amb l'estat espanyol.


Salut i Independència

2 comentaris:

joliu ha dit...

Ja fa temps que vaig dir, no sé on, que el que Catalunya necessita és una bona crisi, una crisi de collons.

Daniel1714 ha dit...

Tu ets d'aquells de com pitjor millor??
Potser acabarem tenint raó.

Salut.

 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació