divendres, 5 de desembre de 2008

Buscant la unitat?


Ahir vaig assistir a l'acte que el partit independentista al govern va oferir a la sala petita del Palau de la música.
D'entrada em va agradar veure que el local era ocupat per unes cinc-centes persones, preparades per escoltar el que el partit els hi havia de dir. Dos anys de govern d'esquerres amb independentistes a dins , crec que era necessari explicar com anaven les coses i com preveien que haurien d'anar en endavant.
Posada en escena més que correcte, (jo personalment hi vaig trobar a faltar l'estelada),el primer en parlar va ser el Secretari General en Joan Ridau. Francament el do de la paraula no és el seu costat més fort, i la veritat és que va estar fluix, en Joan pot ser un gran gestor però de comunicador, no.
El seu discurs no va arribar.
El segon en prendre la paraula va ser l'actual vicepresident del govern, en Josep Lluís Carod.
Ell si va saber arribar a la gent, fent evident que no ha perdut el do de comunicar i de saber arribar a l'oient.
Va fer una repassada, en nom d'ell mateix i dels altres conseller de la feina feta fins ara. ERC està treballant de valent en molts fronts alhora i aconseguint que tirin endavant projectes que poden crear bases per un nou proper estat. En Carod no ha perdut les ganes, se'l veia "sueltu", segur de si mateix, deixat anar.
Va arrencar unes quantes vegades els aplaudiments del public en general.
Queda clar que creu en el fet de que si volem crear estat , s'ha d fer des del govern.
Crec que queda clara ,també, la disposició de repetir com a cap de llista.
L'últim en parlar va ser l'actual president del partit, en Joan Puigcercós. Va lloar la feina feta des de les conselleries i va defensa la postura ,segons ell, de valentia, que suposava estar al govern,a pesar de que a vegades això porti a contradiccions.
Les aportacions fetes per les nostres conselleries són més que notables, i no en faré ara la llista, però són més que significatives, en l'últim número de la revista "esquerra nacional" se'n parla monogràficament, i durant l'acte, amb vídeos inclosos també es van desgranar.
Penso que ens va anar bé veure on som.
Va ser un acte a on es va voler escenificar la unitat per davant de tot, i la visió clara de cap a on hem d'anar.
En Carod es proposa tornar a recuperar aquells 650.000 vots del 2004. Això només es pot fer amb unitat interna i amb un discurs clar, nacional i majoritari.
També es va parlar de que s'hauria de fer en cas de que el TC tiri pel dret.
Tot això que varem poder escoltar en directe 500 persones, no se com però hauria d'arribar a la resta del País.Només així tornaríem a poder tenir una oportunitat real de creixement, una oportunitat real de créixer prou com per no dependre dels socialistes, i pactar a l'inrevés, que realment,i no només conjunturalment , la clau de volta la tingués ERC .

Crec que ens equivocarem si no solucionem amb maduresa i sobretot discreció,(els plats bruts es renten a casa),els possibles problemes interns entre sectors. Fins hi tot la possibilitat de que hi hagi més d'una candidatura a encapçalar la llista per les properes eleccions. Ara per ara, crec que en Joan ho tindria francament fotut si intentés medir-se en unes primàries davant d'en Carod.
La experiència, el saber fer i com deia abans , el do comunicatiu, el fan un rival francament temible, i us ho diu un que en el seu moment vaig defensar que es necessitava un canvi davant de la direcció del partit. Crec que tenim un President que encara ha de demostrar molt, i crec que tenim un partit que encara ha de demostrar més.
Si no sabem portar les regnes internes del partit, no podrem treure'n profit d'haver estat dins del govern, les coses bones costen molt de fer arribar...,les lluites internes poden ser primeres pàgines a tots els mitjans de comunicació.
Esperem esdeveniments i si pot ser que arribin a qui han d'arribar.
El poble de Catalunya i per extensió tota la nació, han de saber que estan fent els independentistes al Parlament de Catalunya.

Salut i independència
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació